27.04.2024 г.

Различни, но заедно!

1 min read
Spread the love

И тази година учениците от групите от целодневната организация на учебния ден отбелязаха Международния ден на толерантността.

Румяна Мирова (учител в ЦОУД) и Ангелина Иванова (учител по български език и литература) подготвиха открит урок на тема „Различни, но заедно“. Те разговаряха с учениците от групата „5 клас“ за разбирателството и приятелството, за толерантността и умението да разбереш хората около себе си.

Какво значи да си толерантен? Какво значи да си приятел? Защо смятаме приятелите за приятели? Приятел ли съм аз?

На много въпроси си отговориха децата, водени от интересната и увлекателна презентация на г-жа Мирова. Замислиха се, потърсиха примери на разбирателство в света около себе си.

Темата продължиха Ния Манолова и Ива Манолова, които прочетоха стихотворения, посветени на дружбата и приятелството.

Страхотна изненада поднесоха десетокласничките Дария Вълева и Кристияна Иванчева. С много фантазия те бяха подготвили собствена куклена интерпретация на любимата Славейкова басня „Орел, рак и щука“, в която бяха включили гатанки, въпроси, закачки. Петокласниците сами направиха извода, че „несговорна дружина — не могат си почина“.

Ролева игра предизвика учениците да оценяват поведението на свои връстници. С познати емотикончета всеки оценяваше постъпките на герои в различни ситуации, търсеше доброто в постъпките на приятелите.

Накрая учениците направиха свое „дръвче на приятелството“, като закачиха своите съвети – как да бъдем добри приятели.

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.