27.04.2024 г.

Тържество в село Добродан за Димитровден

1 min read
Spread the love

Село Добродан, община Троян, отбеляза Димитровден с богато тържество, което се състоя на 21 октомври 2023 г. Тържеството започна с откриването от кметицата на селото Мариана Троанска, която символично се сбогува с жителите на селото и им благодари за изтеклите 8 години съвместна работа.

В тържеството участваха почти 200 души. Между гостите бяха Христо Костов и Тодор Спасов, които предадоха специалните поздрави на кмета на общината Донка Михайлова.

Готвачите Марин Янков Атанасов и Светла Христова Иванова приготвиха богато меню, включващо жътварско жито, овче месо и други традиционни ястия.

Готвенето на овчето месо, което беше на курбан, започна в 6 часа сутринта. То се готви в меден казан, което е деликатен процес, изискващ непрекъснато внимание и поддръжка на огъня. Тайната на готвачите е, че добавят сливова ракия, която придава страхотен аромат и вкус на месото.

В 12:25 ч. свещеноиконом Калин Терзийски от храм „Света Параскева“ (Троян), поздрави всички за Димитровден и освети храната.

Тържеството официално започна в 1 ч. следобед с музика и танци, които бяха осигурени от диджеи Марин Даскалов и Мария Андреева.

Тържеството в село Добродан е традиционна проява, която се провежда всяка година в чест на Димитровден. То е възможност за жителите и гостите на селото да се съберат и да отпразнуват заедно празника.

Спонсорите решиха да останат анонимни.

Даниел Петков

Клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян

Снимки: Руслана Попсавова

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.