23.06.2024 г.

ДТФ „Габриела Маринова“ – участник в Дните на талантите и интересите в Троян

1 min read
Spread the love

Бих искал да споделя с вас нашите преживявания – моите и на децата от ДТФ „Габриела Маринова“ – в Дните на талантите в Троян.

Ден преди участието раздадох на децата носиите и балетните костюми, за да могат те да се преоблекат в училище и да дойдат готови, подготвени.

Участниците бяха освободени от учебни занятия по-рано, в 12:30, за да могат да обядват и да се преоблекат. Когато пристигнаха в Троян, аз, като ръководител на групата, бях готов да ги посрещна в Троян, за да предам музиката, на която ще танцуват и да посрещна участниците.-

Те пристигнаха в 13:40 ч. Момчетата помогнаха на момичетата да си направят прическите.

Нашият ансамбъл, ДТФ „Габриела Маринова“, участва с двете си групи – за народни танци и модерен балет. Ние бяхме втори по ред с „Огнено хоро“ с моя хореография, и веднага след него „Ситно Шопско хоро“ с хореограф Габриела Маринова. Децата се справиха страхотно, хората ги аплодираха и похвалиха след участието ни.

След народните танци децата танцуваха балет с прекрасната им ръководителка и хореографка Ханде Коджахасанова, която твори своите прелестни танци. Балетът изпълни прекрасния танц „Българка“. В „Roar“ децата ни вкараха в животинския свят. Балетът се справи повече от блестящо. Те бяха последни по ред, за да могат да се преоблекат в костюмите си за балет (преди тях бяха танцово студио „Бордо“ и училищният танцов състав от Орешак „Българче“.

След второто участие децата бяха похвалени от читалищния екип и зрителите.

След като участниците се преоблякоха, докато си чакахме автобуса, направихме кратка разходка.

Участието ни в Дните на талантите и интересите бе организирано от директорката на ОУ „Иван Вазов“ г-жа Кремена Стойчева, за което много им благодарим!

текст и снимки: Севин Михайлов

Ръководител на ДТФ „Габриела Маринова“

Клуб „Медии“ – СУ „Васил Левски“, Троян

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.