26.04.2024 г.

Ден на отворените врати в ОУ „Иван Вазов“, Дебнево

1 min read
Spread the love

Настъпи този ден, в който не само учениците влизаха в училище, а и родители, както и бивши учители и ученици.

Празникът се състоя на 11 май от 9:00 ч., като за начало ние, децата от група „Капките“, се уговорихме да се съберем в училище още в 8. Започнахме с прическите на момичетата, а през това време се преобличаха момчетата. Аз, естествено, им помогнах с поясите.

Приготвихме се много бързо, в 8:30 бяхме готови с всичко и нетърпеливо чакахме да започнем. Гостите взеха да се насъбират, а децата се настаняваха по столчета. Стана 9 часа. Отначало прозвуча химнът на училището, а след него – химнът на Република България.

„Капките“ бяха след втория химн. Те бързо се наредиха по местата и започнаха да печелят овациите на хората. След прекрасно изпълнената „Шопска ръченица“ следваше „Циганско хоро”, като там се включих и аз. Чухме много аплодисменти и мили думи, но трябваше тържеството да продължи, затова дадохме път на прекрасна сценка по творби на Вазов.

Прекрасно беше и изпълнението на всички деца от училището с песни на Веселин Маринов. След това ни раздадоха да връчим писма за всеки един човек, а след това „Капките“ бяха готови за следващите две хора. Бързо се наредихме и изпълнихме „Арап хоро“, след него и националното хоро на България „Дунавско хоро“.

После нашата учителка и музикална ръководителка Вероника Тодорова ни покани в музикалната стая на училището, където почти всички деца свириха, четоха и рецитираха, като се включиха и гостите. За финал Вероника Тодорова изсвири на пианото „Чичовите конье“.

Прекрасен ден в прекрасно училище със прекрасни хора! С много емоции и хъс.

Севин Михайлов, клуб „Медии“,
участник в група „Капките“, Дебнево

About Author

You may have missed