29.05.2023 г.

Закриване на Дните на талантите и интересите в Троян

1 min read

Дните на талантите и интересите – Троян 2022 бяха официално закрити на 19 април в НЧ „Наука“ .  От 17:30 ч. се проведе финалното награждаване на всички участници и закриването на конкурсите, свързани с тази обичана проява. 

Тези конкурси се организират вече 20 години с помощта на Община Троян, НЧ „Наука“ –  Троян, учебните заведения и детските градини. Тазгодишните конкурси са по случай навършването на 130 години от основаването на библиотеката в града. Те са от голямо значение за деца, педагози и родители, защото дават възможност на децата да се докоснат до изкуството и да се изявят със своите дарби.

Всяка година конкурсите са на различни теми. Тази година темите бяха „Рисуване“, „Мултимедийна презентация“, „Инструментално изпълнение“, „Вокално изпълнение“, „Представяне на лично авторско слово и драматизация“, „Изложба на домашни любимци“, „Четене“, „Танцово изкуство“, „Изложба на колекции и хобита“, „Кулинарна изложба“ и „Карнавално дефиле“.

Закриването започна по план в 17:30 ч. Водещата Вихра Петрова се обърна с поздравителни думи към талантливите участници и гостите, дошли да ги подкрепят. След това  покани на сцената Донка Михайлова, кмет на община Троян.

Г-жа Михайлова изказа своята гордост от  350-те талантливи деца на общината и изрази  благодарности за усилията на преподавателите, родителите и най-вече на участниците.

Закриването продължи с красивото дефиле на участниците от конкурса за карнавални костюми. Децата бяха вложили изключително голямо творчество и въображение, влизайки в ролята на любимите си приказни герои. Те показаха своите костюми и любими пози, като направиха приказно дефиле на сцената. След това маскираните участници получиха своите награди.

След тях Милена Лазарова, заедно със своята преподавателка Мариета Куцарова, поздрави всички участници с едно вълшебно музикално изпълнение за флейта.

Награждаването продължи, като г-жа Петрова даде думата на г-жа Митова – директор на НУ „Христо Ботев“ гр. Троян да връчи наградите на част от участниците. Тук е моментът да вмъкна, че НУ „Христо Ботев“ гр. Троян е учебното заведение с най-много изявени участници в тазгодишните конкурси.

Последва кратко прекъсване на награждаването, тъй като Вокална група „Усмивка“ с музикален педагог Надежда Бурева представи песента „Без радио не мога“.

Г-ца Тереза Георгиева – Община Троян, отдел Култура, пое награждаването.

След това Фолклорен ансамбъл „Траяна“ представи своят танц „Ръченица“, като първоначално започна част от ансамбъла, но след това се присъединиха и останалите талантливи танцьори.

Останалите участници бяха наградени от Весела Йорданова – библиотекар в детската библиотека в града.

Междувременно Преслав Делчев от ВС „Гласове“ с преподавател Мариета Жекова брилянтно изпълни песента „Случайна гара“ по репертоара на Васил Найденов.

Закриването приключи с обща снимка на участниците. Община Троян и НЧ „Наука-1870“ и догодина очакват участието на талантите на град Троян.

Християна Христова
Клуб „Медии“

Благодарим на Троян Експрес за предоставените снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may have missed