18.04.2024 г.

Закриване на Дните на талантите и интересите в Троян

1 min read
Spread the love

Дните на талантите и интересите – Троян 2022 бяха официално закрити на 19 април в НЧ „Наука“ .  От 17:30 ч. се проведе финалното награждаване на всички участници и закриването на конкурсите, свързани с тази обичана проява. 

Тези конкурси се организират вече 20 години с помощта на Община Троян, НЧ „Наука“ –  Троян, учебните заведения и детските градини. Тазгодишните конкурси са по случай навършването на 130 години от основаването на библиотеката в града. Те са от голямо значение за деца, педагози и родители, защото дават възможност на децата да се докоснат до изкуството и да се изявят със своите дарби.

Всяка година конкурсите са на различни теми. Тази година темите бяха „Рисуване“, „Мултимедийна презентация“, „Инструментално изпълнение“, „Вокално изпълнение“, „Представяне на лично авторско слово и драматизация“, „Изложба на домашни любимци“, „Четене“, „Танцово изкуство“, „Изложба на колекции и хобита“, „Кулинарна изложба“ и „Карнавално дефиле“.

Закриването започна по план в 17:30 ч. Водещата Вихра Петрова се обърна с поздравителни думи към талантливите участници и гостите, дошли да ги подкрепят. След това  покани на сцената Донка Михайлова, кмет на община Троян.

Г-жа Михайлова изказа своята гордост от  350-те талантливи деца на общината и изрази  благодарности за усилията на преподавателите, родителите и най-вече на участниците.

Закриването продължи с красивото дефиле на участниците от конкурса за карнавални костюми. Децата бяха вложили изключително голямо творчество и въображение, влизайки в ролята на любимите си приказни герои. Те показаха своите костюми и любими пози, като направиха приказно дефиле на сцената. След това маскираните участници получиха своите награди.

След тях Милена Лазарова, заедно със своята преподавателка Мариета Куцарова, поздрави всички участници с едно вълшебно музикално изпълнение за флейта.

Награждаването продължи, като г-жа Петрова даде думата на г-жа Митова – директор на НУ „Христо Ботев“ гр. Троян да връчи наградите на част от участниците. Тук е моментът да вмъкна, че НУ „Христо Ботев“ гр. Троян е учебното заведение с най-много изявени участници в тазгодишните конкурси.

Последва кратко прекъсване на награждаването, тъй като Вокална група „Усмивка“ с музикален педагог Надежда Бурева представи песента „Без радио не мога“.

Г-ца Тереза Георгиева – Община Троян, отдел Култура, пое награждаването.

След това Фолклорен ансамбъл „Траяна“ представи своят танц „Ръченица“, като първоначално започна част от ансамбъла, но след това се присъединиха и останалите талантливи танцьори.

Останалите участници бяха наградени от Весела Йорданова – библиотекар в детската библиотека в града.

Междувременно Преслав Делчев от ВС „Гласове“ с преподавател Мариета Жекова брилянтно изпълни песента „Случайна гара“ по репертоара на Васил Найденов.

Закриването приключи с обща снимка на участниците. Община Троян и НЧ „Наука-1870“ и догодина очакват участието на талантите на град Троян.

Християна Христова
Клуб „Медии“

Благодарим на Троян Експрес за предоставените снимки

About Author

You may have missed