18.04.2024 г.

Отбелязване на Националния празник в град Троян

1 min read
Spread the love

Отбелязването на Националния ни празник 3 март, по традиция започна в троянския параклис „Св. вмчк. Пантелеймон“ в 10:30 часа сутринта.

Иерей Войден Божков отслужи Благодарствен молебен за здраве и благоденствие на българския народ. На богослужението присъстваха кметът на община Троян госпожа Донка Михайлова, заместник-кметът Ангел Ангелов и общинските съветници Николай Тодоров и Васил Радойчевски.

Празникът продължи от 11:00 часа на площад „Възраждане“ с тържествена програма по издигане на Националния флаг под тържествените звуци на Общински младежки духов оркестър с мажоретки – Троян. Знамето беше изнесено и издигнато от военнослужещи във Военно формирование 24 430, съпроводено от членове на Национално дружество „Традиция“, РК „34-ти пехотен троянски полк“ Априлци – Троян – Севлиево. Венци и цветя бяха поднесени на паметниците на Захари Стоянов, генерал Карцов и Димитър Икономов – Димитриката от държавни институции, депутати от Народното събрание, политически партии и училища. За доброто настроение празникът продължи с музикална програма.

Гражданите и гостите на града споделиха, че се чувстват празнично и в приповдигнато настроение, горди с това, че са българи. Изразяваха своята благодарност към героите, на които дължим свободата си. Смятат, че този празник трябва да се празнува, защото той е паметта на поколенията.

Празничното настроение усетиха и най-малките, които пееха и вееха българския трибагреник.

Мирела Минкова
Клуб „Медии“ – СУ „Васил Левски“, Троян

About Author

You may have missed