14.07.2024 г.

„Наркотиците – илюзии, страдание и престъпност“. Есе – 3

1 min read
Spread the love

Дария Вълева

В Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици  (26.06.2020 г.) бяха наградени победителите в общинския конкурс „Наркотиците – илюзии, страдание и престъпност“. Мероприятието се проведе в салона на Община Троян, а наградите връчи лично заместник-кметът – г-жа Розалина Русенова.

Дария Вълева от 6А клас беше класирана на трето  място в категория есе, възрастова група VI–VIII.

Есето на Дари е страхотно!

Можете да го прочетете сами:

Наркотиците – илюзии, страдание, престъпност

Никога не съм преживявала илюзия, страдание или престъпност от вземането на наркотици, защото никога не искам да посегна към тях. Извънкласните занимания – спорт, музика и други изкуства – доставят много по-голямо удоволствие.

Наркотиците са начин на живот на много тийнейджъри, но аз не искам да бъда една от тях, не искам те да определят моят живот.

Любовта, с която съм обградена от семейството и приятелите ми, е достатъчна. Тези мои връстници, на които техните родители не им обръщат нужното внимание, се обръщат към примамливите предложения на онези лоши хора, които са роби на парите и на този черен бизнес. Тогава децата се поддават на това лесно изкушение, което никога няма да те остави, но това е пътят към смъртта – може би не на тялото, а на душата.

Изготвил: Дария Вълева
СУ „Васил Левски“, 6А клас

About Author

You may have missed