20.04.2024 г.

Не образовайте децата да бъдат богати, възпитавайте ги да бъдат щастливи

1 min read
Spread the love

Страхотни са нашите петокласнички!

Джансу, Вики, Рая и Исая от 5б бяха част от екипа на ателие „Арт терапия“, ръководено от художника Стефан Мичев.

Много пъстро, весело и ефектно!

„УДОВОЛСТВИЕТО беше голямо, искаме пак!“ – споделиха момичетата: Василена, Виктория, Джансу, Исая, Рая и Тамара. Тяхна работилница беше ресторант „България“, а подкрепа им оказаха собственикът Валентин Бечев и управителят Иванка Църова.

„МНОГО пъстро, весело и ефектно“ – това пък казаха любезните домакини, които непрекъснато се грижеха за комфорта на децата и за творбите на малките големи художнички.

„Мисията е изпълнена – децата се забавляваха истински и се чувстваха чудесно през цялото време“, сподели на финала Стефан Мичев. И допълни: „Защото това е главната цел на Арт терапията – да предлага специализиран начин за използване на творческия процес в изкуството като проводник за комуникация, себеизразяване и развитие на личността. Чрез заниманията с изкуство се стремим да развием широк спектър от физически, емоционални и познавателни умения, които да осигурят ценен принос към социалната и психологическа адаптация, пред които е изправен съвременният човек. И най-важното, следваме мотото „Не образовайте децата да бъдат богати, възпитавайте ги да бъдат щастливи. Така че когато пораснат, да знаят стойността на нещата, а не само цената“.

Децата се забовляваха истински!

КАКТО по съдържание, така и по форма и стил, детските рисунки са винаги неповторими и уникални. Те въздействат по-различен начин, но винаги силно положително, едновременно с разширяването и обогатяването емоционалния опит на детето с всяка следваща рисунка. Така ползата бе първо за самите творци, след това и за всички посетители на ресторант „България“, които ще имат възможността да се потопят в един по-различен свят.

ПРОЯВАТА бе посветена на 1 юни. Всички материали и пособия бяха подсигурени от г-н Бечев чрез неговия „Копи център“, а след окончателното си завършване творбите на малките художници ще станат част от изискания интериор на това култово за всички истински троянци заведение.

About Author

You may have missed