27.03.2023 г.

Не образовайте децата да бъдат богати, възпитавайте ги да бъдат щастливи

7 min read

Страхотни са нашите петокласнички!

Джансу, Вики, Рая и Исая от 5б бяха част от екипа на ателие „Арт терапия“, ръководено от художника Стефан Мичев.

Много пъстро, весело и ефектно!

„УДОВОЛСТВИЕТО беше голямо, искаме пак!“ – споделиха момичетата: Василена, Виктория, Джансу, Исая, Рая и Тамара. Тяхна работилница беше ресторант „България“, а подкрепа им оказаха собственикът Валентин Бечев и управителят Иванка Църова.

„МНОГО пъстро, весело и ефектно“ – това пък казаха любезните домакини, които непрекъснато се грижеха за комфорта на децата и за творбите на малките големи художнички.

„Мисията е изпълнена – децата се забавляваха истински и се чувстваха чудесно през цялото време“, сподели на финала Стефан Мичев. И допълни: „Защото това е главната цел на Арт терапията – да предлага специализиран начин за използване на творческия процес в изкуството като проводник за комуникация, себеизразяване и развитие на личността. Чрез заниманията с изкуство се стремим да развием широк спектър от физически, емоционални и познавателни умения, които да осигурят ценен принос към социалната и психологическа адаптация, пред които е изправен съвременният човек. И най-важното, следваме мотото „Не образовайте децата да бъдат богати, възпитавайте ги да бъдат щастливи. Така че когато пораснат, да знаят стойността на нещата, а не само цената“.

Децата се забовляваха истински!

КАКТО по съдържание, така и по форма и стил, детските рисунки са винаги неповторими и уникални. Те въздействат по-различен начин, но винаги силно положително, едновременно с разширяването и обогатяването емоционалния опит на детето с всяка следваща рисунка. Така ползата бе първо за самите творци, след това и за всички посетители на ресторант „България“, които ще имат възможността да се потопят в един по-различен свят.

ПРОЯВАТА бе посветена на 1 юни. Всички материали и пособия бяха подсигурени от г-н Бечев чрез неговия „Копи център“, а след окончателното си завършване творбите на малките художници ще станат част от изискания интериор на това култово за всички истински троянци заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may have missed